Хотелът Таверната Островът Галерия Резервация Контакти
 
 
 
 
 
 
 
 
Untitled Document
 

Остров Амулиани

остров Амулиани - карта

                                  
Амулиани е красив малък остров,  разположен на разстояние от 130 километра от Солун, с който е свързан чрез редовно пътуващи фериботи. От пристана Трипити тръгва ферибот с чести маршрути до острова. Пътуването трае само 10 минути. Намира се на Халкидики, в залива на Света Гора/Атон.

Амулиани е единственият населен остров в района на Халкидики. Островът дълго време е бил собственост на Ватопедския манастир, но от 20-те години на миналия век на него живеят целогодишно около 1000 души.

Напоследък все повече туристи разкриват природния му магнетизъм. Територията му е само 4,5 кв. км, но предлага невероятни пейзажи, красиви плажове, множество скални образования и романтични малки пристанища. Тук ще намерите рая на земята, почивката ви ще бъде безгрижна и спокойна. Този остров е идеална комбинацията на фин златен пясък, море, растителност и гигантски скали. Неговите изолирани места са предпочитано място за тези, които желаят мир и спокойствие, а в същото време биха могли да се включат във всички видове водни спортове по пясъчните плажове.

Независимо от малкия си размер има дори няколко по-малки острова наоколо, които са необитаеми: Gaidouronisi, Tigani и Pontiki. Също така са известни плажовете Alikes и Ai-Giorgis.

Островът предлага настаняване в хотели, апартаменти и къмпинг.